Tietoa Olkiluoto 3 -ydinvoimalaitosyksikön valmistumisesta sähköntuotantoon

16.7.2012

AREVA-Siemens -konsortiolta saatujen tietojen perusteella Teollisuuden Voima Oyj (TVO) arvioi, että Olkiluoto 3 -ydinvoimalaitosyksikkö ei valmistu säännölliseen sähköntuotantoon vuonna 2014. Kiinteähintaisella avaimet käteen -sopimuksella laitosyksikköä rakentava laitostoimittaja on vastuussa projektin aikataulusta.

TVO edellyttää laitostoimittajalta kokonaisaikataulun päivittämistä, uutta vahvistusta ja analyysia laitosyksikön valmistumispäivästä sekä selvitystä niistä toimenpiteistä, joilla aikataulussa pysytään. TVO jatkaa laitostoimittajan tukemista projektin mahdollisimman nopean valmistumisen takaamiseksi.

– Laitostoimittajan laitosyksikön asennustyöt ja automaation suunnittelu eivät ole edenneet laitostoimittajan aikataulujen mukaisesti. Vaikka emme ole tyytyväisiä tilanteeseen ja toistuviin haasteisiin hankkeen aikataulusuunnittelussa, asiat OL3-työmaalla menevät jatkuvasti eteenpäin ja automaatioratkaisun avoinna olevat asiat ratkeavat kohta kohdalta, toteaa TVO:n Yhteiskuntaosaston johtaja Anna Lehtiranta.

Reaktorilaitoksen pääkomponenttien asennukset ovat valmiit, ja valtaosa putkistoasennuksista on saatu tehtyä. Samaan aikaan laitosyksikön käyttöönoton valmistelut etenevät.

Teollisuuden Voima julkaisee 17.7. osavuosikatsauksen tammikuu-kesäkuu 2012.

Lisätietoja: Teollisuuden Voima Oyj:n Yhteiskuntaosaston johtaja Anna Lehtiranta, puh: (02) 8381 5200.