Olkiluodon vuosihuollot alkoivat

4.5.2009

TVO:n ydinvoimalaitoksen vuosihuollot ovat alkaneet Olkiluodossa. Olkiluoto 1 irrotettiin kantaverkosta sunnuntai-iltana 3. toukokuuta. Olkiluoto 2:n huoltoseisokki alkaa 13.5. Vuosihuollot päättyvät toukokuun lopussa.

Ykkösyksiköllä on tällä kerralla polttoaineenvaihtoseisokki, jonka kesto on noin kahdeksan vuorokautta. Polttoaineenvaihdon lisäksi tehdään yhden pääkiertopumpun huolto, eräitä reaktorin sisäpuolisia tarkastuksia sekä yhden matalapaineturpiinin tarkastus.

Kakkosyksiköllä on vuorossa huoltoseisokki, jonka pituus on noin 15 vuorokautta. Polttoaineenvaihdon lisäksi seisokin suuria töitä ovat mm. sammutetun reaktorin jäähdytysjärjestelmän venttiilin vaihto, suojarakennuksen tiiveyskoe ja kahden matalapaineturpiinin tarkastus.

Uusi, laitosyksiköiden yhteisenä sisäänkulkupisteenä toimiva vuosihuoltorakennus otetaan nyt käyttöön. Samalla käyttöön tulee yhdyskäytävä, joka helpottaa henkilökulkua sekä laitteiden ja työkalujen siirtoa laitosyksiköiden välillä. Uudessa vuosihuoltorakennuksessa on tehostettu radioaktiivisen kontaminaation mittausta ns. kaksoismonitoroinnilla. Laitosyksiköiltä ulos tultaessa kuljetaan kahden eri henkilömonitorin läpi. Tällä tavoin varmistetaan, ettei radioaktiivista kontaminaatiota leviä voimalaitoksen ulkopuolelle.

TVO:n oman väen lisäksi vuosihuoltotöihin osallistuu tänä vuonna noin 800 ulkopuolista työntekijää.


Lisätietoja antavat:
Tuotantojohtaja Mikko Kosonen, puh. (02) 8381 2100
Vuosihuoltotoimiston päällikkö Mauri Hakola, puh. (02) 8381 2900.