Olkiluodon sähkölle Avainlippu-tunnus

14.5.2009

Suomalaisen Työn Liitto on myöntänyt TVO:n Olkiluodon ydinvoimalaitoksen tuottamalle sähkölle kotimaisuutta korostavan Avainlippu-tunnuksen. Avainlippu-alkuperämerkki annettiin TVO:lle tunnustuksena suomalaisesta työstä ja osaamisesta.

Toimitusjohtaja Jarmo Tanhua on tyytyväinen saadusta tunnustuksesta. – Olemme iloisia saatuamme Avainlipun käyttöömme. Se kertoo hyvällä tavalla halustamme tehdä työtä ja käyttää osaamistamme kotimaisten omistajiemme ja heidän kauttaan suomalaisten kuluttajien ja sähköä käyttävän teollisuuden hyväksi. Tuottamamme sähkön kotimaisuusaste on korkea, noin 60 prosenttia, sillä sähköntuotannossa tehtävä työ ja merkittävä osa investoinneista ovat kotimaisia.

Suomalaisen Työn Liitto myöntää Avainlippu-tunnuksia tuotteen kotimaisuusasteen perusteella. Päätöksen yhteydessä huomioidaan myös tuotteen suomalaisen suunnittelun ja/tai tuotekehityksen sekä palvelun vaikutus kotimaisten tuotteiden tai palveluiden aseman vahvistumiseen sekä työllistävyyteen Suomessa. Avainlippu-tuotteiden ja -palveluiden kotimaisuusasteen on oltava vähintään puolet omakustannusarvosta.


Lisätietoja antavat:
Viestintäjohtaja Anna Lehtiranta, puh. (02) 8381 5200
Tiedotuspäällikkö Juhani Ikonen, puh. (02) 8381 5210.