TVO on tyytyväinen hallituksen ydinvoimalinjaukseen

21.4.2010

Teollisuuden Voimassa otettiin tyytyväisenä vastaan tieto hallituksen poliittisesta linjauksesta, jonka mukaan se on esittämässä myönteistä periaatepäätöstä Olkiluoto 4 -ydinvoimalaitosyksikön rakentamisesta. Myönteinen päätös poliittisen prosessin ensimmäisessä vaiheessa on erittäin merkittävä TVO:lle ja sen omistajakunnalle. Valtioneuvoston periaatepäätöksen jälkeen hakemus etenee seuraavaan vaiheeseen eli eduskunnan käsittelyyn.


- Toivomme, että eduskunta on samalla kannalla kuin hallitus. Olemme valmiit etenemään heti eduskunnan myönteisen päätöksen jälkeen. Meillä on erinomainen laitospaikka neljännelle yksikölle Olkiluodossa. Organisaatio ja kaikki muu valmius hankkeen toteuttamiseen on jo valmiina. Pystymme käynnistämään nelosen projektin sujuvasti Olkiluoto 3:n jatkona, toimitusjohtaja Jarmo Tanhua sanoo.

- Olemme tyytyväisiä siihen laajaan tukeen, jota hakemuksemme sai käsittelyvaiheen aikana yhteiskunnan eri tahoilta. Uuden ydinvoimalaitosyksikön tuottamasta sähköstä hyötyvät teollisuuden lisäksi myös kotitaloudet ja palvelusektori. Vaihtoehtomme tuottaa edullisimmin sähköä suomalaisten tarpeisiin, Tanhua arvioi.

TVO jatkaa kevään kuluessa hankkeen valmistelua ja laitosvaihtoehtojen edelleen selvittämistä. Uuden laitosyksikön rakentamispaikka on Eurajoen Olkiluoto.

- Käytännössä se merkitsee soveltuvuusselvitysten jatkamista laitostoimittajien ja eri tahojen kanssa, tarjouspyyntöasiakirjojen viimeistelyä sekä hankkeen jatko-organisointia ym. suuren investoinnin vaatimia valmistelutoimenpiteitä, OL4-projektin päällikkö Olli-Pekka Luhta kertoo.

Tanhua korostaa Olkiluoto 3 -projektista saadun kokemuksen merkitystä ja sanoo yhtiön hyödyntävän uuden sukupolven ydinvoimalaitosyksikön rakennuttamisesta ja ykkös- ja kakkosyksikön käyttämisestä saatua TVO:n suomalaista, maailmallakin arvostettua ydinvoimaosaamista.

Lisätietoja antavat:
toimitusjohtaja Jarmo Tanhua, puh. 09 6180 2500
OL4-projektin päällikkö Olli-Pekka Luhta, puh. 02 8381 5150
johtava asiantuntija Anneli Nikula, puh. 09 6180 2505.