TVO:lla hyvä tuotantovuosi ja voimalaitoksen historian suurin vuosihuolto

2.1.2012

Teollisuuden Voima Oyj:n (TVO) ydinvoimalaitoksen Olkiluoto 2 -laitosyksiköllä tehtiin vuonna 2011 voimalaitoksen historian suurin vuosihuolto. Merkittävimpiä töitä olivat matalapaineturbiinien, lauhduttimen sisäpuolisten väliottohöyrylinjojen, generaattorin ja sen jäähdytysjärjestelmän sekä lauhteenpuhdistuksen automaation, päähöyrylinjojen sisempien eristysventtiilien, pienjännitekojeistojen ja päämerivesipumppujen uusinnat.

- Turbiinilaitoksen hyötysuhteen paranemisen ansiosta Olkiluoto 2:n nettoteho kasvoi reilut 20 megawattia. Olkiluoto 1:llä vastaavanlainen suuri vuosihuolto oli viime vuonna. Kummankin laitosyksikön nimellinen nettosähköteho on nyt 880 megawattia. Uudistushankkeen kokonaiskustannus oli noin 160 miljoonaa euroa, kertoo tuotantojohtaja Mikko Kosonen.

Voimalaitoksen vuoden 2011 tuotantotulos oli hyvä, vaikka parhaiden vuosien tuloksista jäätiinkin kakkosyksikön pitkän huoltoseisokin takia. Olkiluoto 1:n tuotantotulos oli käyttöhistorian kolmanneksi paras. Ykkösyksikkö tuotti sähköä 7,3 TWh (terawattituntia) käyttökertoimen ollessa 94,8 prosenttia. Olkiluoto 2:n tuotanto oli 6,9 TWh ja käyttökerroin 90,9 prosenttia. Voimalaitoksen kokonaistuotanto oli 14,2 TWh. Laitosyksiköiden yhteinen käyttökerroin 92,8 prosenttia on korkeaa kansainvälistä tasoa.

Lisätietoja:
Tuotantojohtaja Mikko Kosonen, puh. (02) 8381 2100.