Osakkailta 300 miljoonan euron osakaslainasitoumus TVO:lle

12.6.2013

​Teollisuuden Voima Oyj:n (TVO) ylimääräisessä yhtiökokouksessa on tänään allekirjoitettu osakaslainasitoumus ja sen mukaiset uudet, yhteensä 300 miljoonan euron suuruiset osakaslainasopimukset. Kaikki TVO:n osakkaat allekirjoittivat osakaslainajärjestelyä koskevan sopimuksen ja sitoumuksen TVO:n hallituksen 27.2.2013 tekemän ehdotuksen mukaisesti.

Uudella osakaslainasitoumuksella TVO varautuu ylläpitämään Olkiluoto 3 -projektilla riittävän omavaraisuusasteen sekä selviytymään mahdollisista lisäviiveistä ja mahdollisista lisäkustannuksista projektin loppuunsaattamisessa.

- OL3:sta on tulossa maailmanluokan referenssi uudenlaisia turvallisuusominaisuuksia sisältävästä ydinvoimalaitosyksiköstä. Nyt on erittäin tärkeää, että laitostoimittaja AREVA-Siemens -konsortio panostaa projektiin kaiken tarmonsa ja osaamisensa, jotta OL3 saadaan sähköntuotantoon mahdollisimman nopeasti, sanoo TVO:n toimitusjohtaja Jarmo Tanhua.

AREVA-Siemens -konsortio rakentaa OL3-ydinvoimalaitosyksikköä kiinteähintaisella avaimet käteen -sopimuksella. TVO on varautunut siihen, että laitosyksikön kaupallisen sähköntuotannon aloittaminen voi siirtyä vuoteen 2016.

TVO:n osakkaat ovat EPV Energia Oy, Fortum Power and Heat Oy, Karhu Voima Oy, Kemira Oyj, Oy Mankala Ab ja Pohjolan Voima Oy.

Lisätietoja:
Toimitusjohtaja Jarmo Tanhua, Teollisuuden Voima Oyj, puh. 02 8381 2000