TVO palkkaa noin 170 kesätyöntekijää

7.6.2013

​ TVO:ssa työskentelee tänä kesänä noin 170 kesäharjoittelijaa, joista suurin osa on aloittanut työnsä Olkiluodossa.

- Kesätyöntekijöiden joukossa on muutamia kymmeniä koululaisia, mutta pääpaino kesärekrytoinneissa on tekniikan alan ammatteihin opiskelevissa, henkilöstöpäällikkö Jari Mörö toteaa.

Nuorille tieto kesätyöpaikasta on yksi kevään odotetuimmista uutisista. - Kaikki TVO:lle kesätöihin hakeneet, noin 930 nuorta, ovat saaneet tiedon valinnoista. Kesätöihin palkattujen määrä on suunnilleen sama kuin aiempinakin vuosina, Mörö kertoo.

TVO Vastuullinen kesäduuni -kampanjassa

TVO osallistuu ensimmäistä kertaa Suomen Lasten ja Nuorten säätiön toteuttamaan Vastuullinen kesäduuni -kampanjaan. Kampanjan tarkoitus on kehittää kesätyötä ja 16–25-vuotiaiden nuorten valmiuksia siirtyä työelämään. Kampanjan tavoitteena on nostaa suomalainen kesätyö seuraavalle tasolle, jolla sekä työnantaja että nuori saavat enemmän irti kesätyökokemuksesta.

Vastuullinen kesäduuni -kampanjan sydämen muodostavat hyvän kesätyön periaatteet. Ne on laadittu yhteistyössä työelämän asiantuntijoiden kanssa, nuoria kuullen. TVO:ssa pidetään tärkeänä kesäduunikampanjan periaatteita, joita ovat mielekäs työ ja kohtuullinen palkka, hyvä hakijakokemus, perehdyttäminen ja osaaminen, oikeudenmukaisuus ja tasapuolisuus sekä kirjallinen työsopimus ja -todistus.

Tavoitteena on, että kesäharjoitteluun palkattavien nuorten kesätyö vastaa nuoren osaamista ja on sopivan haasteellista. Työtehtävät ja niihin liittyvät odotukset määritellään selkeästi ja työstä maksetaan asianmukainen palkka. Kesäharjoittelun onnistumista myös seurataan, sillä kesätyöntekijät saavat antaa ja vastaanottaa palautetta työskentelystään ennen työsuhteen päättymistä.

Työelämävalmiudet kehittyvät

Työnantajan rooli työelämävalmentajana on kasvanut. Kesätöissä opitaan työelämän pelisääntöjä ja kehitytään ammatillisesti. Kesätyön kautta työnantajalla on mahdollisuus tutustua ja vaikuttaa nuorten työelämään liittyviin valmiuksiin, arvoihin ja asenteisiin. - TVO:n arvot, vastuullisuus, avoimuus, jatkuva parantaminen ja ennakointi, ohjaavat kesätyöntekijöiden työskentelyä. Haluamme, että TVO on hyvä kesätyöpaikka, jossa osaavat nuoret tekevät ja kehittyvät. Kesäharjoittelijat saavat kokemusta työelämästä, mielekästä tekemistä ja omaa rahaa, Mörö kertoo.

Tulevaisuuden osaajat saavat hyvän startin vastuullisissa kesätöissä. - TVO:lla on mahdollisuus löytää tulevia huippuosaajia, saada hyviä työntekijöitä ja varmistaa, että osaavaa työvoimaa on tarjolla jatkossakin, Mörö sanoo.