TVO:n Yhteiskuntavastuu 2012 -raportti ja Ympäristöraportti 2012 julkaistu

6.5.2013

TVO osallistuu kestävän kehityksen ja suomalaisten hyvinvoinnin ylläpitämiseen tuottamalla suomalaisille sähköä Eurajoella Olkiluodon ydinvoimalaitoksella turvallisesti, luotettavasti ja ympäristöystävällisesti. Olkiluodon ydinvoimalaitos saavutti vuonna 2012 historiansa toiseksi parhaan tuotantotuloksen, 14,45 TWh (miljardia kilowattituntia) sähköä, joka muodostaa Suomessa käytetystä sähköstä oli noin 17 prosenttia. TVO tuottaa sähkön omistajilleen, suomalaiselle teollisuudelle ja energiayhtiöille, omakustannushintaan eikä tuota voittoa.​

Sähkön tuotannon turvallisuus pysyy tärkeimpänä TVO:n vastuuteemana. Sen toteuttamiseksi TVO:laiset tekevät töitä joka päivä – siitä piiruakaan tinkimättä. TVO:ssa turvallisuuskulttuuri ei liity ainoastaan laitteisiin ja tekniikkaan, vaan myös henkilöstön osaamiseen ja asenteeseen.

TVO:n Yhteiskuntavastuu 2012 -raportti ja Ympäristöraportti 2012 ovat luettavissa ja tulostettavissa sekä suomeksi että englanniksi TVO:n [link2|361||vastuullisuus-sivuilla]. Yhteiskuntavastuuraportin sisältö on jaettu viiden eri teeman alle. Teemat ovat vastuullinen johtaminen, turvallisuus, uraani kalliosta kallioon, ympäristö ja TVO yhteiskunnassa. Raportissa tuodaan teemojen alla esille sidosryhmiä kiinnostavia aiheita sekä raportoidaan Olkiluodossa vuoden 2012 aikana tehdystä määrätietoisesta yhteiskuntavastuutyöstä. Vuoden 2012 raportti on yhtiön kahdestoista yhteiskuntavastuuraportti ja se julkaistaan ensimmäistä kertaa vain sähköisenä versiona internetissä.

Riippumaton ja puolueeton akkreditoitu todentaja DNV Certification OY/AB on varmentanut ja todentanut yhteiskuntavastuuraportin GRI:n G 3.1 -ohjeiston vaatimusten mukaisesti. Ympäristöraportti 2012 täyttää EMAS-rekisteröinnin vaatimukset. Taloudelliset raportit on tarkastanut KHT-yhteisö PricewaterhouseCoopers Oy ja ympäristöraportin DNV Certification OY/AB.

TVO:ssa yhteiskuntavastuu on TVO:n liiketoimintaa tukevaa, omaehtoista vastuullisuutta, joka määräytyy TVO:n arvojen, tavoitteiden, yhteiskuntavastuupolitiikan sekä lainsäädännön ja sidosryhmien odotusten perusteella. Se on osa yhtiön strategiaa ja jokapäiväistä toimintaa. Vastuullisuus on yksi arvoistamme ja sen mukaan toimii koko henkilöstö.

Lisätietoja:
TVO:n vastuullisuusviestinnästä vastaava tiedottaja Sini Gahmberg, puh. 02 8381 5204.