Olkiluoto 3 -työmaa selvisi hyvin viranomaisten testistä

11.3.2013

Olkiluoto 3 -ydinvoimalatyömaa selvisi hyvin viranomaisten ensimmäisestä tarkastuksesta sen jälkeen, kun laki henkilökohtaisen veronumeron esilläpidosta rakennustyömailla astui voimaan maaliskuun alussa. Etelä-Suomen ja Lounais-Suomen aluehallintoviranomaiset sekä Keskusrikospoliisin ja Satakunnan poliisilaitoksen tukema verottaja yhdessä Tullin, Rajavartiolaitoksen ja ulosottoviranomaisten kanssa tekivät laajan tarkastuksen työmaan portille keskiviikkona 6. maaliskuuta.

Tarkastetuilla 2251 työntekijällä oli kaikilla veronumero ja suomalainen henkilötunnus kunnossa ja näkyvillä. Sen sijaan tarkastuksessa löytyi 82 henkilöä, jotka olivat veronumeroineen verottajan tiedossa, mutta veronumeroa ei oltu viety julkiseen rakennusalan veronumerorekisteriin. Poliisi pitää tulosta erinomaisena.

TVO on sitoutunut torjumaan harmaata taloutta. Yhtiö aloittikin veronumeron käytön kaikille Olkiluodon saarella työskenteleville jo vuoden 2013 alusta hyvissä ajoin ennen lain voimaantuloa. Numero on painettu jokaisen henkilökohtaiseen kulkulupaan.

Veronumero on 12-merkkinen, yksilöllinen numerosarja, josta ei voida päätellä henkilön perustietoja. Mikäli henkilö vaihtaa työnantajaa tai työmaata, veronumero ei muutu.

Veronumeron saaminen edellyttää aina suomalaista väestörekisterijärjestelmään merkittyä henkilötunnusta.