TVO mukana Vastuullinen kesäduuni -kampanjassa

11.3.2013

TVO:lle palkataan vuosittain 150–200 yli 16-vuotiasta nuorta kesätöihin. Kiinnostus TVO:lla kesätyöskentelyyn oli tänäkin vuonna suurta, sillä hakijoita oli noin 930. ​

- TVO katsoo eteenpäin. Olemme nuorten asioista kiinnostunut työnantaja, ja nuorten palkkaaminen kesätöihin on vastuullisuusteko. Osaavat nuoret ovat avain yhteiskunnan hyvinvointiin nyt ja tulevaisuudessa, henkilöstöpäällikkö Jari Mörö toteaa.

TVO haluaa olla hyvä kesätyöpaikka, jossa osaavat nuoret tekevät ja kehittyvät. TVO:n kesätyöntekijät saavat kokemusta työelämästä, mielekästä tekemistä ja omaa rahaa. Kesätöissä opitaan työelämän pelisääntöjä ja kehitytään ammatillisesti. Tulevaisuuden osaajat saavat hyvän startin vastuullisissa kesätöissä. - TVO voi saada tulevaisuudessa heistä sitoutuneita työntekijöitä sekä löytää tulevia huippuosaajia ja varmistaa, että osaavaa työvoimaa on tarjolla jatkossakin, Mörö sanoo.

Työnantajien rooli työelämävalmentajina on kasvanut. Kesätyön kautta työnantajilla on mahdollisuus tutustua ja vaikuttaa nuorten työelämään liittyviin valmiuksiin, arvoihin ja asenteisiin. TVO:n arvot, vastuullisuus, avoimuus, jatkuva parantaminen ja ennakointi, ohjaavat myös TVO:laisten kesätyöntekijöiden työskentelyä.

TVO osallistuu ensimmäistä kertaa Suomen Lasten ja Nuorten säätiön toteuttamaan Vastuullinen kesäduuni -kampanjaan. Kampanjan tarkoitus on kehittää kesätyötä ja 16–25-vuotiaiden nuorten valmiuksia siirtyä työelämään. Hanketta on toteuttamassa laaja joukko toimijoita, joita yhdistää kiinnostus nuorten työllisyyteen sekä yli 110 yritystä ympäri Suomea. Kampanjan tavoitteena on nostaa suomalainen kesätyö seuraavalle tasolle, jolla sekä työnantaja että nuori saavat enemmän irti kesätyökokemuksesta.