TVO:laista osaamista WANOn johtoon

6.8.2014

​TVO:n tuotantojohtaja Mikko Kosonen on nimitetty WANOn (World Association of Nuclear Operators) Pariisin keskuksen kuvernöörineuvoston varapuheenjohtajaksi. Nimitys astui voimaan kesäkuun puolessa välissä. Tehtävä on kaksivuotinen, minkä aikana Kosonen jatkaa entisiä työtehtäviään TVO:lla.

WANOn perustehtävänä on ydinvoimalaitosten käyttöturvallisuuden ja -luotettavuuden maksimointi. Hyvistä toimintavoista pyritään tekemään maailmanlaajuisia.

- WANO on tärkeä yhteenliittymä, jossa ydinvoimaa tuottavat yhtiöt vaihtavat ja vertailevat tietoja avoimesti erilaisista ydinvoimalaitoksen käyttökokemuksista. Olen innoissani tästä tehtävästä, jonka myötä pääsen entistäkin suoremmin vaikuttamaan ydinturvallisuuden kehittymiseen kaikkialla maailmassa. On hienoa, että suomalaista osaamista arvostetaan, Kosonen toteaa.

WANO on ydinvoiman käyttäjien maailmanlaajuinen yhdistys, joka perustettiin Tshernobylin onnettomuuden jälkeen. WANO-toimistot sijaitsevat Pariisissa, Moskovassa, Tokiossa ja Atlantassa. Näiden yhteinen hallinto- ja tukikeskus sijaitsee Lontoossa.