TVO ja CO2-raportti yhteistyöhön

10.2.2010

Teollisuuden Voima Oyj ja ilmastonmuutokseen sekä energiaan erikoistunut uutislehti CO2-raportti www.co2-raportti.fi ovat solmineet pitkäaikaisen yhteistyösopimuksen.

CO2-raportti on verkossa ilmestyvä sitoutumaton uutislehti, joka kertoo lukijoilleen ajankohtaisimmat uutiset ilmastonmuutoksen tieteellisestä perustasta, ilmastopolitiikasta ja energiasta.

- Teollisuuden Voiman kanssa solmimamme yhteistyösopimus mahdollistaa jatkossakin CO2-raportin laajan ja laadukkaan artikkelituotannon. Lukuisat kannustavat palautteet ja sivustolla käytävä vilkas keskustelu kertovat kiinnostuksesta ilmastonmuutos- ja energia-alan ajankohtaisia aiheita kohtaan, sanoo CO2-raportin päätoimittaja Juha Kukko.

Teollisuuden Voima Oyj on tuottanut sähköä kahdessa ydinvoimalaitosyksikössä Olkiluodossa jo 30 vuoden ajan. Rakenteilla oleva Olkiluoto 3 -laitosyksikkö vastaa Suomen kasvavaan sähköntarpeeseen ja ilmastonmuutoksen haasteeseen. Sen vuotuinen sähköntuotanto, kun sillä korvataan fossiilisiin energialähteisiin perustuvaa sähköntuotantokapasiteettia, tulee vähentämään Suomen CO2-päästöjä määrällä, joka vastaa Suomen liikenteen vuodessa aiheuttamaa päästömäärää. Yhtiö hakee lupaa rakentaa neljäs laitosyksikkö Olkiluotoon.

- CO2-raportti on meille luonnollinen kumppani. Kattava ilmasto- ja energia-aiheinen uutispalvelu on ympäristö, missä hiilidioksidipäästötöntä sähköä tuottava TVO haluaa olla mukana. Tavoitteemme on tukea avointa ja vastuullista keskustelua ilmasto- ja energia-asioista, ja CO2-raportti on tähän erinomainen foorumi, sanoo Teollisuuden Voiman viestintäjohtaja Anna Lehtiranta.

CO2-raportti julkaisee myös ainutlaatuista koko Suomen kattavaa, kuntatasolle asti ulottuvaa kasvihuonekaasujen viikkotilastoa, joka kertoo lähes reaaliajassa kuluttajien sähkönkulutuksen, rakennusten sekä käyttöveden lämmityksen ja tieliikenteen päästöt.

- Pitkäaikaisten yhteistyökumppanien avulla voimme parantaa myös päästöseurannan kattavuutta. Kehitämme parhaillaan mallia maatalouden ja jätehuollon viikkopäästöjen laskentaan. Mukana olevat kunnat saavat tiedot käyttöönsä vielä tämän vuoden aikana, kertoo CO2-raportin johtava asiantuntija TkT Suvi Monni.

www.co2-raportti.fi