TVO edellyttää yhteistyökumppaneiltaan ja alihankkijoiltaan lakien noudattamista

9.9.2011

Teollisuuden Voima Oyj edellyttää, että OL3-työmaalla noudatetaan Suomen lakeja ja työehtoja. TVO ei salli minkäänlaisia poikkeamia lakimääräisistä velvoitteistaan omassa toiminnassaan. Samaa TVO odottaa kaikilta Olkiluodossa toimivilta yrityksiltä, myös OL3-työmaalla toimivilta.


Tämän vuoksi yhtiö suhtautuu äärimmäisen vakavasti myös julkisuudessa olleisiin väitteisiin laiminlyönneistä OL3-työmaan työehtosopimusten noudattamisessa.


TVO edellyttää laitostoimittajan sekä laitostoimittajan alihankkijoiden noudattavan muun muassa verotusta ja työaikaa koskevia lakeja ja määräyksiä sekä työehtosopimuksia. Nämä velvoitteet on edellytetty siirrettävän edelleen kaikkiin alihankintasopimuksiin. Lisäksi TVO toimii tiiviissä yhteistyössä viranomaisten kanssa.


Vaatimusten täyttymistä myös seurataan, ja työmaalla on käytössä useita vaihtoehtoisia raportointikanavia, mikäli puutteita havaitaan. Esimerkiksi kuka tahansa työmaalla työskentelevä voi esittää TVO:lle nimettömästi huolenilmaisunsa, ja työmaan työntekijöitä rohkaistaan kertomaan TVO:lle tai laitostoimittajalle heitä huolettavista asioista. Mikäli TVO:n tietoon tulee epäilyjä laiminlyönneistä, TVO raportoi niistä laitostoimittajalle ja edellyttää, että laitostoimittaja tekee selvityksen ja tarvittavat toimenpiteet tilanteen korjaamiseksi. Lisäksi TVO ilmoittaa mahdollisista epäilyksistä viranomaisille.


OL3-projektissa on tehty määrätietoista työtä harmaan talouden kitkemiseksi. Sekä TVO että laitostoimittaja ovat sitoutuneet siihen että suomalaisia määräyksiä ja työehtosopimuksia noudatetaan.