OL3-ajankohtaista kesäkuussa 2009

18.6.2009

OL3-työmaan vahvuus on tällä hetkellä yli 4 200 työntekijää. Suurimman ryhmän muodostavat puolalaiset, joita on lähes kolmannes kokonaismäärästä. Suomalaisten osuus koko työntekijämäärästä on suurin piirtein neljännes. Keskeisiä töitä tehdään edelleen kahdessa tai kolmessa vuorossa. Työmaavahvuuden huippu, runsaat 4 500 henkilöä, saavutetaan syksyllä 2009.

Työmaan painopiste on tällä hetkellä reaktorilaitoksen osalta rakennustöissä ja turpiinilaitoksella asennustöissä. Reaktorin suojarakennuksen sisärakenteiden valuosien raudoitukset ja valut jatkuvat - suojarakennuksen sisäseinä on noussut jo tasolle +42 metriä. Suojarakennuksen teräsvuorauksen ylimmäksi osaksi tulevaa kupolia viimeistellään työmaalla syksyllä tapahtuvaa paikalleen nostoa varten. Reaktorilaitoksen putkistoasennukset pääsevät vauhtiin kesän ja syksyn aikana.

Turpiinilaitoksen kaikki isot komponentit on asennettu, ja putkisto- ja sähköasennukset etenevät hyvää vauhtia. Ensimmäisten järjestelmien käyttöönottoon päästään tänä vuonna.

Reaktorilaitoksen Ranskassa tehtävät pääkomponentit ovat valmistumassa. Ensimmäinen neljästä höyrystimestä on jo pakattuna tehtaalla, ja toisenkin painekokeet on tehty onnistuneesti. Reaktorirakennuksen suuri päänosturi lähtee lähiaikoina tehtaalta kohti Olkiluotoa. Pääkiertoputkien hitsaus, joka keskeytyi toukokuussa pintavikojen vuoksi, voi nyt jatkua Säteilyturvakeskuksen hyväksyttyä TVO:n esittämät perustelut poikkeamien syistä ja korjaustoimenpiteistä.