Sisemmän suojarakennuksen esijännitystyöt pääosin valmiit OL3:lla

19.10.2010

Viikolla 41 saavutettiin merkittävä rakennustöitä koskeva välitavoite, kun sisemmän suojarakennuksen esijännitystyöt saatiin pääosin valmiiksi.

Esijännityksen tarkoitus on vahvistaa betonirakennetta kireälle vedettyjen teräsjänteiden avulla. OL3:n sisemmässä suojarakennuksessa näitä teräsjännekimppuja on yhteensä 270 kappaletta, joista viimeinenkin on nyt saatu menestyksekkäästi injektoitua*.

Välitavoitteen saavuttaminen on tärkeä askel kohti reaktorirakennuksen runkotöiden valmistumista. Työt jatkuvat kupoliosan rakentamisella, johon päästään sen jälkeen, kun esijännitystyö on kaikilta pieniltäkin osin valmis ja kun esijännityksessä tarvitut väliaikaiset työtasot on saatu purettua.


Esijännitystyö oli kokonaisuudessaan teknisesti vaativa työvaihe ja oleellinen suojarakennuksen paineenkestävyyden takaamiseksi.

* Injektoinnilla tarkoitetaan suojaputkissa sijaitsevien jännekimppujen korroosiosuojausta, jossa kovahkolla paineella painetaan putki täyteen sementtipohjaista injektointimassaa, jolloin teräsjänteet peittyvät koko matkaltaan tähän massaan ja tulevat näin suojatuksi koko laitoksen käyttöiän ajaksi.