Olkiluoto 3:n aluetyöt etenevät: Urakkasopimus aluesähköistyksestä solmittu

7.5.2004

Teollisuuden Voima Oy on tänään allekirjoittanut urakkasopimuksen Siemens Osakeyhtiön ja Pori Energian kanssa Olkiluodon voimalaitosalueen sähköistyksen laajentamisesta. Nyt tehty sopimus koskee Olkiluoto 3:n työmaasähköistystä ja aluevalaistusta, 110 kV:n kytkinaseman laajentamista sekä 20 kV:n kojeistoa. Sopimuksen mukaiset työt käynnistyvät heti ja valmistuvat syksyllä 2004.

Olkiluodon kolmannen yksikön työt etenevät aikataulussa. Tänään  solmittu urakkasopimus on jälleen yksi askel eteenpäin TVO:n aluetöissä. Tarjouskilpailun perusteella parhaan tarjouksen teki Siemens Osakeyhtiön ja Pori Energian muodostama kotimainen yhteenliittymä, kertoo projektin johtaja Martin Landtman.

- Tuotamme täällä Olkiluodossa koko ajan runsaasti sähköä muiden käyttöön, mutta käytämme sitä myös itse. Uuden yksikön rakennustyömaa tarvitsee sähköä ja lisäksi 110 kV:n kytkinasemaa sekä alueen sähkönjakelujärjestelmää pitää laajentaa uuden yksikön tarpeisiin. Nyt solmittu sopimus kattaa kaikki nämä työt. Näihin töihin liittyen TVO on aiemmin tänä vuonna tehnyt sopimuksen ABB Oy:n kanssa 10 ja 25 MVA:n muuntajien toimittamisesta.

TVO:n mukaan nyt solmittu sopimus työllistää urakan aikana lähes sata suomalaista. Tällä hetkellä alueella on maanrakennukseen ja louhintaan liittyvissä töissä noin 50 henkilöä. Määrä tulee kaksinkertaistumaan lähikuukausien aikana.

Olkiluoto 3:n ensimmäinen maanrakennusurakka on jo hyvässä vaiheessa. Tarjouskilpailu louhinnan ja aluerakentamisen seuraavan vaiheen töistä on käynnissä.

Lisätietoja:

Projektijohtaja Martin Landtman, puh. (09) 6180 4100.